Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het overzicht van de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Klik op het balkje om het antwoord te zien.

Algemeen

In fase 1 zijn 42 bouwnummers gekoppeld aan koopvoorwaarden: de 32 appartementen van € 222.000,- VON en de 10 beneden- en bovenwoningen van € 333.000,- VON. Op deze koopwoningen zijn voorrangsregelingen en koopvoorwaarden van toepassing. Meer informatie over de voorwaarden voor toewijzing van deze 42 appartementen en beneden-/bovenwoningen vind je bij de downloads.

Voor de 63 eengezinswoningen in verkoopfase 1 gelden geen voorrangsregelingen en maakt iedereen een gelijke kans.

Voor de prijsgebonden woningen (bouwnummers 212 t/m 221 en 251 t/m 282) geldt een voorrangsregel op basis van huidige woonsituatie. De toewijzingsvolgorde is:

  • Huurder van Stek in de wijk Patrimonium Hillegom
  • Huurder van Stek in gemeente Hillegom, maar niet in de wijk Partimonium
  • Woonachtig in de gemeente Hillegom, maar geen huurder bij Stek
  • Woonachtig buiten gemeente Hillegom

Op de 63 eengezinswoningen zit geen zelfbewoningsplicht of anti-speculatiebeding. Op de 42 prijsgebonden appartementen (10 beneden-/bovenwoningen + 32 appartementen) zijn er wel voorrangsregelingen en koopvoorwaarden van toepassing. In de koopvoorwaarden wordt het 10-jarige antispeculatieregeling en zelfbewoningsvoorwaarden van de gemeente Hillegom opgenomen.

Zie voor het toewijzingsbeleid de documenten op de downloadspagina.

De inschrijftermijn loopt tot 21 mei 2024 09:00 uur. De volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen maakt niet uit, zolang ze maar in de inschrijftermijn zijn binnengekomen.

De digitale inschrijfformulieren vind je in jouw persoonlijke account. Hieronder staan de directe links naar de formulieren:

Appartementen: https://account.tuindorp-hillegom.nl/account/inschrijfformulier/

Beneden-bovenwoningen: https://account.tuindorp-hillegom.nl/account/inschrijfformulier-bebo-s/

Eengezinswoningen: https://account.tuindorp-hillegom.nl/account/inschrijfformulier-eengezinswoningen/

Bekijk hier het aanbod. Als je klikt op een woning in de vogelvlucht zie je ook gelijk kenmerken van de woning, zoals de prijzen, hoeveel kamers de woning heeft en welke duurzame energievoorzieningen je kunt verwachten.

Op de eerste verdieping van de 63 eengezinswoningen en op de eerste en de derde woonlaag van de 10 beneden- en bovenwoningen worden standaard 2 slaapkamers gerealiseerd. Een koper kan echter ook kiezen voor een indeling met 3 slaapkamers (in plaats van 2). Voor die specifieke kopersoptie worden geen kosten in rekening gebracht.

 

Het makelaarsteam bestaat uit Heemborgh Hillegom, Heemborgh Nieuw-Vennep en nieuwbouwspecialist Eric van Oversteeg. Zie de website onderin voor contactinformatie.

Prijsgebonden koopwoningen

Om in aanmerking te komen voor één van de 42 prijsgebonden koopwoningen in Tuindorp verkoopfase 1, mag jouw (gezamenlijke) bruto jaarinkomen niet boven de gestelde maximale inkomensgrens liggen.

Voor bouwnummer 212 t/m 221 geldt een bruto (verzamel) inkomen binnen de range vanaf € 69.000,- tot € 84.000,- en voor bouwnummer 251 t/m 282 een bruto (verzamel) inkomen tot € 55.000,-.

Het inkomen wordt getoetst met een recente Inkomensverklaring (voorheen IB60-verklaring), die is op te vragen bij de Belastingdienst via deze link.

Bekijk de aanbodpagina voor de prijzen.

De definitieve hoogte van de servicekosten zijn nog niet bekend. De concept exploitatiebegroting komt neer op een richtbedrag van € 2,- per m2 woonoppervlakte. De hoogte van de servicekosten wordt uiteindelijk vastgesteld in de Algemene ledenvergadering. Rekenvoorbeeld: een appartement van 60m2 heeft naar verwachting servicekosten van ongeveer € 120,- per maand.

Een bebo is een beneden-bovenwoning. Een bebo bestaat uit een tweetal zelfstandige woningen, eentje beneden en eentje boven, en samen zien ze eruit als een rijwoning.

Planning en fasering

Wanneer 70% van de eerste fase is verkocht kan de bouw worden ingepland.

Naar verwachting wordt het project in 3 verkoopfasen verkocht.

Parkeren

Parkeren gebeurt grotendeels in het openbaar gebied. Er zijn een paar woningen met een eigen parkeerplaats. Daar zit de parkeerplaats bij de prijs van de woning inbegrepen.

De parkeernorm van de gemeente Hillegom wordt aangehouden. Waar wij eventueel afwijken doen we dit met een deskundig advies door een deskundig bureau (Goudappel Coffeng).

Verkeer

Aan de Horst ten Daallaan.

Dit is nog niet definitief bepaald.

Overige

De woningen zullen gasloos worden, voorzien worden van zonnepanelen en een (collectieve) warmtepomp krijgen. Het wordt een groene, betaalbare en duurzame wijk.

De woningen hebben voorlopig energielabel A+++.

Wij adviseren je hierover bij start verkoop contact op te nemen met de gemeente.