Project

Projectontwikkelaars Timpaan uit Hoofddorp en UBA Projectontwikkeling uit Uithoorn, samenwerkend onder de naam VOF SIZO Ontwikkeling, hebben vorig jaar de openbare aanbesteding gewonnen voor de herontwikkeling van de circa 5,8 hectare voormalige sportvelden in Hillegom-Noord. De gemeente Hillegom heeft zich met de uitvraag gericht op betaalbare woningen, met name voor de Hillegommers zelf.

Tuindorp Hillegom

Het plan bestaat uit circa 282 woningen met een Tuindorps karakter, dat qua uitstraling goed past bij de bestaande en naastgelegen wijk Patrimonium. Op de locatie komen 136 sociale koopwoningen (van 40 m2 t/m 100 m2 gebruiksoppervlak met v.o.n.-prijzen tussen de circa € 100.000,- en € 225.000,-, prijspeil 2019) en circa 146 eengezinskoopwoningen in de vrije sector. Daarnaast zijn de gemeente en SIZO in gesprek met Woonstichting Stek voor de realisatie van 26 appartementen in de sociale huursector. Zowel de verkoop als de bouw wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

Wonen in een Tuindorp

Wonen in een Tuindorp

Ons plan voor de voormalige SIZO sportvelden is geïnspireerd op en door de directe omgeving. We richten ons op versterking en benutting van de bestaande landschappelijke structuren en nemen het wijkje Patrimonium als inspiratie voor stedenbouw en architectuur.

Wij omarmen het gedachtegoed van het tuindorp voor Tuindorp Hillegom in zowel structuur, stedenbouwkundige opzet als architectuur en maken daarmee een moderne uitbreiding aan Patrimonium die de enclave meer robuustheid en kwaliteit geeft.

Planning

De komende periode staat in het teken van het vaststellen van het stedenbouwkundige plan. Hiervoor hebben de partijen op dinsdag 27 oktober een webinar georganiseerd. Je kunt de webinar hier terugkijken. Vervolgens zal worden gestart met een bestemmingsplanprocedure. De start van de verkoop van de eerste fase staat gepland voor het najaar van 2021. In het najaar van 2022 zal worden gestart met de bouw.

Aanmelden

Heb je interesse in Tuindorp Hillegom? Meld je dan via onderstaand formulier aan als belangstellende. Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.